• Reklama

Który Cube polecacie ?

Jesteś początkującym rowerzystą? Nie wiesz który rower będzie pasował do Twojego stylu jazdy? W takim razie ten dział jest dla Ciebie.

Który Cube polecacie ?

Postprzez Luki » Kwiecień 29, 2011, 10:09:58 PM

Witam,
Zdecydowałem się zadać to pytanie tu na forum ponieważ w sklepach odnoszę wrażenie że doradzają tylko ten sprzęt który obecnie mają na stanie i chcą go wypchnąć :( A ja chcę dopasować rower który będzie odpowiedni dla mnie ..
Szukam Cube do jazdy po mieście, szosa i pewnie odrobine lasu . Generalnie do wszystkiego :) Musi mieć możliwość montażu bagażnika bo będę go używał do wożenia towaru na pocztę. Wzrost 191 cm waga 105 kg i problemy z kręgosłupem .. Przedział cenowy 3000 PLN - max 4000 PLN W różnych sklepach pytam to rozmiar 22" będzie ok w innym 20" a jeszcze kolejny 23" :) jedni doradzają Cross inni MTB co za tym idzie będę się zastanawiał w nieskończoność ..
Liczę na wasze sugestie ..
Pozdro..
Luki
Nowy u

Reklama

Re: Który Cube polecacie ?

Postprzez Dwarf » Maj 10, 2011, 02:08:45 PM

... powiem jak było u mnie z dopasowaniem rozmiaru. Wg. wszelkich kalkulatorów i wzorów obliczania rozmiaru ramy, wyszło, że najlepsze dla mnie byłaby rama 20". Poszedłem do sklepu i przymierzyłem się do kilku rowerów. Przy ramie 20-tce, przy najmniejszym "dołku", miałbym jajecznicę w wiadomych okolicach. Tym samym wyszła albo moja nieproporcjonalność w budowie, albo inny wniosek-kalkulatory są do dupy i jedyna słuszna droga to przymierzyć się do rowerka na miejscu w sklepie!

... kwestia kolejna - wg. podanego przez Ciebie opisu, co do celu i przeznaczenia rowerka, odradzał bym MTB (w Twoim wypadku). Sam posiadam Kubusia LTD Pro i wiem, że tego typu jazda (dużo asfaltu) daje w kość przy grubych oponach. Teren, góry jak najbardziej (tak jest w moim przypadku). Moja propozycja, to coś w górnym przedziale Twojego budżetu - http://www.skiteam.pl/rower/Cube/2011-Delhi/. Przy okazji akcesoria, typu bagażnik masz z głowy, a rower o urozmaiconych możliwościach, który da sobie radę wszędzie tam gdzie chcesz.
Dwarf
Nowy u

Re: Który Cube polecacie ?

Postprzez Marcin » Maj 26, 2011, 04:40:23 PM

Mysle ze odpowiedni bedzie ktorys z modeli z serii cls badz gts, z cls to moze byc np Nature dobry osprzet, solidne kola i hamulce taczowe, ewentualnie podobny to Pure troszke lepszy osprzet, ale dosc podobny do Nature.
Natomiast z serii gts moze to byc Delhi, w pelni wyposazony, ale na v brakeach.
Zapraszamy do naszego sklepu na pewno cos Ci doradzimy i pomozemy w wyborze.
www.pirsport.pl
www.facebook.com/pirsport
Marcin
Nowy u

Wróć do Który wybrać?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości