przez klemens » Luty 18, 2012, 11:14:40 AM
Jako, że strona allegro przeszła do archiwum, nadmienię, że rowerek kupiłem w krakowskiej firmie dh_fun. I tu uczucia mam mieszane. Gwarancja jest na podst.rachunku TYLKO przez tą firmę. Pierwsza naprawa (koła-jak wyżej) odbyła się wzorowo, tzn. kurier odebrał i przywiózł naprawione. Sprzedawca/właściciel - gość sympatyczny i kompetentny, ALE:
Po naprawie gość (z dh_fun) jakby się obraził ?? Przestał odpowiadać na telefony i maile. Zobowiązał się dosłać jeszcze b.drobne rzeczy, które były w rowerze uszkodzone. Zauważyłem to dopiero w domu - rower był po jazdach testowych. Nie wiem, czy ma zamiar się wywiązać, czy nie. Jak będę je musiał kupić, na pewno nie zbiednieję. Mogę też je kupić od dh_fun. Nie zależy mi na paru złotych. Ale zwykła grzeczność wymaga choćby się odezwać czy odpisać. Nikt mi też nie powie, że ktoś prowadzący sklep internetowy nie czyta 2 miesiące maili. No chyba, że odpisanie np. "OK, sprawa w toku", wymaga tak dużego wysiłku... Czyżby była to kolejna firma, miła i uprzejma do momentu, kiedy pieniądze zmienią właściciela? Na razie nie chcę nikogo krzywdzić takim stwierdzeniem. W każdym razie, jeśli coś się zmieni dam znać.