• Reklama

cube attention 2011, oś suportu

O naszych rowerach i sprzęcie, słów kilka. W tym dziale możecie nawijać o swoich dwóch kółkach, prosić doświadczonych kolegów o pomoc, a także zadawać wszelkie pytania związane z pojęciem "rower".

cube attention 2011, oś suportu

Postprzez misiekgdz87 » Wrzesień 03, 2011, 04:28:17 PM

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem tego forum, a więc kłaniam się ;)

Do rzeczy, posiadam rower cube attention 2011, kupiłem go 10 miesięcy temu, przejechałem 2200 km, wszystko pięknie do momentu kiedy z suportu zaczęły dochodzić trzaski i wyczuwalne drgania, wiem że siedzi tam Bb-Un26, czyli "nie najmocniejszy" wkład suportu na kwadrat.

Moje pytanie: Jakie są wymiary tego suportu?? wiem że mogę sam zmierzyć po wymontowaniu go ale nie mam klucza który właśnie chciałem kupić razem z osią w jednym sklepie a tak na oko to wolał bym nie kupować.

Drugie pytanie: jaki suport na kwadrat polecacie?? jeszcze kilka lat temu jak dobrze pamiętam kupiłem do innego roweru suport na kwadrat shimano xt, czy stx, nie jestem teraz pewny bo to dawno było, ale był brzydko mówiąc nie do zajebania. Teraz niestety, shimano nie produkuje suportów na kwadrat z wysokich półek, tylko te UN26, i chyba UN54, które po 2,3 tysiącach się rozpierdzielają, a nie widzi mi się zmieniać całych korb z zębatkami na zintegrowane po to żeby mieć dobry sztywny suport shimano za kilka stów, skoro moje korby i zębatki alivio jeszcze dużo wytrzymają, jeżdżę w końcu amatorsko.

pozdrawiam ;)
misiekgdz87
Nowy u

Reklama

Wróć do Sprzęt

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość