• Reklama

Cube LTD CLS PRO

O naszych rowerach i sprzęcie, słów kilka. W tym dziale możecie nawijać o swoich dwóch kółkach, prosić doświadczonych kolegów o pomoc, a także zadawać wszelkie pytania związane z pojęciem "rower".

Cube LTD CLS PRO

Postprzez bobby75 » Maj 07, 2011, 02:08:54 PM

Witam. Zakupiłem tytułowy rower do którego chciałbym dopasować stopkę. Niestety z akcesoriami firmy Cube jest krucho ( stopek absolutny brak ). Rower posiada specjalnie wytyczone miejsce do montażu stopki są to dwa otwory o rozstawie 18mm. Ku mojemu zaskoczeniu okazuje się że mój rower różni się od innych rowerów tego samego modelu. Obejrzałem już cztery sztuki tego modelu i tylko mój ma otwory w innym miejscu i o większej średnicy. Ta średnica okazuje się być kłopotliwą gdyż stopki innych producentów które teoretycznie by pasowały posiadają w kpl. za małe śrubki. Mógłbym zmierzyć otwory i dokupić śruby ale umiejscowienie tych otworów jest takie że rama w tym miejscu jest bardzo cieńka i boję się że z czasem pęknie a w razie reklamacji producent mi powie że użyłem nie jego produktu. Czy uważacie że ta różnica jest podstawą do reklamacji? Spotkałem się już z opiniami że kupiłem rower z zeszłego sezonu i dlatego się różni ale nie chce mi się wierzyć gdyż wszystkie inne podzespoły są identyczne tylko ten jeden szczegół. Co radzicie ?
bobby75
Nowy u

Reklama

Wróć do Sprzęt

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość