• Reklama

Jaki rower na na wycieczki

O naszych rowerach i sprzęcie, słów kilka. W tym dziale możecie nawijać o swoich dwóch kółkach, prosić doświadczonych kolegów o pomoc, a także zadawać wszelkie pytania związane z pojęciem "rower".

Jaki rower na na wycieczki

Postprzez robert23 » Czerwiec 05, 2010, 06:35:14 AM

Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum i chciałbym wszystkich poprosić o radę i zapytać Jaki wybralibyście rower do wycieczek. Chodzi mi o to, że chcę wybrać się ze znajomymi na zwiedzanie Mazur rowerem(tego lata :)) a że jestem laikiem to zabardzo nie wiem na co zwracać uwagę...
Z góry dzięki za pomoc
robert23
Nowy u

Reklama

Odp: Jaki rower na na wycieczki

Postprzez cubeadmin2543 » Czerwiec 07, 2010, 09:13:23 AM

Proponowałbym rower marki Cube model Acid. Bardzo lekki rower(waga 13kg) świetnie spisujący sie na dłuższych trasach. Oczywiście istnieja inne marki czasem troszkę tańsze ale jak zobaczysz ten rowerek live zobaczysz że jest tego wart... Skoro szukasz roweru na trase musisz zwrocić uwage na lekkość ramy żeby naprawde cieszyc sie z jazdy...Wejdż sobie na stronke www.pirsport.pl tam naprawde jest dużo napisane o tych rowerkach...
cubeadmin2543
Administrator

Postprzez mpajda11 » Czerwiec 07, 2010, 10:38:50 AM

Witam,
Może nie jestem znawcą rowerów ale osobiście proponowałbym coś innego. Rower Cube Curve. Waga podobna ale dla mnie osobiście lepszy do takich podróży... Musiałbys sie bardzij określić na czym bedzie polegać ta twoja podróż po Mazurach:)
mpajda11
Nowy u

Postprzez robert23 » Czerwiec 07, 2010, 04:30:00 PM

Dzięki wielkie za zainteresowanie sie moim tematem. Jeśli chodzi o zwiedzanie Mazur. To z kumplami chcemy wziąść poprostu rower, namiot, plecak żarcia:) i ruszyć w trasę. Dlatego też wydaje mi się że pomysł mpajda11 jest chyba lepszy. Poszukałem paru fotek na necie tego rowerka i zauważyłem, że ma bagażnik w porównaniu do Acid. Jeszcze muszę zobaczyć jeden i drugi live....:) Znalazłem jeszcze jeden rower godny uwagi Nomia+4 marki Kross Co o nim myślicie?
robert23
Nowy u

Re: Jaki rower na na wycieczki

Postprzez Luki » Kwiecień 30, 2011, 08:33:40 AM

Witam,
Zdecydowałem się zadać to pytanie tu na forum ponieważ w sklepach odnoszę wrażenie że doradzają tylko ten sprzęt który obecnie mają na stanie i chcą go wypchnąć :( A ja chcę dopasować rower który będzie odpowiedni dla mnie ..
Szukam Cube do jazdy po mieście, szosa i pewnie odrobine lasu . Generalnie do wszystkiego :) Musi mieć możliwość montażu bagażnika bo będę go używał do wożenia towaru na pocztę. Wzrost 191 cm waga 105 kg i problemy z kręgosłupem .. Przedział cenowy 3000 PLN - max 4000 PLN W różnych sklepach pytam to rozmiar 22" będzie ok w innym 20" a jeszcze kolejny 23" :) jedni doradzają Cross inni coś z MTB co za tym idzie będę się zastanawiał w nieskończoność ..
Liczę na wasze sugestie ..
Pozdro..Luki
Luki
Nowy u

Wróć do Sprzęt

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość