• Reklama

Trasa: Bereżnica Wyżna - Górzanka

Dział poświęcony trasą rowerowym. Wasze opinie

Trasa: Bereżnica Wyżna - Górzanka

Postprzez tgajda » Sierpień 30, 2010, 06:16:12 PM

Kiedyś wybrałem się z ekipą w Bieszczady. Powiem szczerze, że nie wiedziałem jeszcze wtedy że Bieszczady mogą być takie piękne podczas jazdy rowerowej. Oczywiście nie robiliśmy trasy na czas albo coś takiego. Chcieliśmy pozwiedzać, To chyba moja ulubiona trasa :)

Opis trasy:
Trasa dosyć krótka, ale intensywna pod względem zjazdów i podjazdów. Rozpoczyna się w Bereżnicy Wyżnej ( nr 61), gdzie początkowo jedziemy asfaltem w górę (przez ok. 1 km). Na rozstaju dróg, skręcamy w prawo (szlak czerwony) i rozpoczynamy wspinaczkę.

Po kolejnym 1 km jazdy w górę, drogą szutrową zjeżdżamy do samego Baligrodu, ale nie wjeżdżamy do miasta. Zaraz po przyjechaniu mostku skręcamy w lewo kierując się asfaltem pod górę do Stężnicy. Podjazd dosyć długi, ale za to zjazd będzie przyjemny - chociaż trzeba uważać na dziury na drodze. Po zjeździe w dół przejeżdżamy przez trzy brody i ponownie zaczynamy jazdę w górę od miejscowości Wola Górzańska. Jadąc za niebieskim szlakiem wjeżdżamy pod górę Bereżnicy Wyżnej

Popatrzcie na widoki:)
Image
Image
Image
tgajda
Nowy u

Reklama

Wróć do Trasy rowerowe w Polsce

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość